MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto na muffiny

  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • cukier

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    0,5 szklanki
  • masa krówkowa

    3 łyki
  • olej

    100 ml

Polewa

  • masa krówkowa

    3 łyzki
  • masło

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko oraz masę krówkową podgrzać do rozpuszczenia masy aczkolwiek mogą pozostać drobne grudki.
Przygotowane mleko krówkowe schłodzić.

Mąkę przesiać, dodać cukier oraz proszek do pieczenia-wymieszać.
Jajko roztrzepać, dodać olej oraz słodkie krówkowe mleko, następnie połączyć z suchymi składnikami.
Krówki przekroić na pół, ciastem wypełnić foremki do muffinek. Połówki cukierków zagłębić w ciasto, lekko dociskając cukierka.
Piec w temperaturze 190°C przez 20 minut. Schłodzić.

Polewa:
Miękkie masło oraz masę krówkową utrzeć na gładka masę, polać muffiny.
UrszulaS
Dekoracja dowolna.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 28.02.2016 11:50
Rewelacyjne
berys18 28.02.2016 08:28
super babeczki
Edita 27.02.2016 18:08
pyszniutkie
joannaa24 27.02.2016 17:41
Pyszne muffinki :))
Renataj 27.02.2016 15:15
Lubię takie małe słodkie "co nieco":)
gosia1988 27.02.2016 15:10
pyszności :)
Ania321 27.02.2016 12:48
na pewno są przepyszne :)
tobi1989 27.02.2016 12:03
Słodkości :)
dom-agi 27.02.2016 11:50
Bardzo apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat