Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z lukrem cytrynowym i migdałami.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Muffiny

masło 200 g
jajko 3
cukier puder 130 g
mąka pszenna 210 g
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka
serek homogenizowany 3 łyżki
aromat waniliowy

Lukier

cukier puder 2/3 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
mleko 2 łyżki

ponadto

płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z lukrem cytrynowym i migdałami.

*Składniki w temperaturze pokojowej.
Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku każdorazowo miksując do połączenia składników. Następnie dodać aromat i serek. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać partiami, zmiksować. Papilotki wyłożyć do formy. Ciasto nałożyć do 2/3 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 200 °C przez 15 minut do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Cukier puder przesiać, dodać sok z cytryny i mleko, wymieszać. Migdały uprażyć na suchej patelni, aż się lekko zarumienią. Muffiny polukrować i posypać płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.06.2016 21:43
wyglądają wspaniale
Wiktoria29 03.06.2016 21:27
bardzo apetyczne
agaK. 03.06.2016 14:22
Ociekają słodyczą:)
ada.la 03.06.2016 13:39
wyglądają wspaniale
Anna169Hosz 03.06.2016 12:43
Wyglądają obłędnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak