Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z jabłkiem i cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
mąka pszenna pełnoziarnista 100 g
cukier 100 g
cukier brązowy 50 g
cynamon Prymat 1 łyżeczka
jogurt naturalny 140 ml
olej 125 ml
miód 1 łyżka
jajko 2
jabłka 3

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z jabłkiem i cynamonem

oddzielnie w miskach wymieszać składniki suche i składniki mokre. Następnie połączyć je razem. Wystarczy tylko krótko wymieszać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielką kostkę. Wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Masą na muffiny napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku 20-25 minut. Do suchego patyka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 20.03.2016 12:06
pyszne muffiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak