Muffiny z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt.
  • mąka

    2 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • mleko

    50 ml
  • olej

    0,5 szkl.
  • jabłka

    2 szt.
  • cukier

    1 szkl.
  • jogurt naturalny

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki, wyjąć środki i pokroić w kostkę. W jednej misce połączyć ze sobą "suche" składniki, w drugiej misce "mokre" składniki. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki, przemieszać byle jak. Do silikonowych muffinek włożyć po 1,5 łyżki ciasta, na wierzch ułożyć kilka kawałków jabłka. Piec ok 15 min. w temp. 180 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 13.05.2013 08:10
świetne na niedzielny deser
marzencia2007 17.03.2013 10:00
muffinki, kocham :)
PaniMISIOWA 30.11.2012 19:40
uwielbiam je
smakowita 08.10.2012 20:11
pychotka
gosia47-47 18.08.2012 09:20
super
Łukasz15 15.08.2012 16:57
Fajne
Łukasz15 15.08.2012 16:56
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat