Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny dyniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 300 gl
mąka 2 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 3/4 szkl
mleko 1 szkl
olej 1/2 szkl
jajko 3 szt
cynamon Prymat 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny dyniowe

Kroki postępowania

1
Mąkę dokładnie mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem.
Krok 1 - Muffiny dyniowe foto
2
W oddzielnej misce mieszamy jajka z mlekiem i olejem.
Krok 2 - Muffiny dyniowe foto
3
Mokre składniki mieszamy z suchymi. Dodajemy startą na tarce dynie i mieszamy. Ciasto wlewamy do formy na muffiny.
Krok 3 - Muffiny dyniowe foto
4
Muffiny wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 30 min. PO upieczeniu babeczki posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Krok 4 - Muffiny dyniowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.07.2013 14:46
nie lubię dyni, ale na takie muffiny mogłabym się skusić ;)
Adam/ZUB3R 22.11.2012 10:49
smaczne
AURELKA 09.09.2012 21:07
takich nie jadłam
adelajda 01.09.2012 07:55
wyglądają apetycznie
olkaaa 30.08.2012 10:25
muszę spróbować
Habibi 30.08.2012 01:29
Bardzo lubię ciasta z dodatkiem dyni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak