Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny czekoladowe z konfiturą wiśniową

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 gramów
gorzka czekolada 100 gramów
konfitura wiśniowa 300 gramów
cukier 0,5 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżki
jajko 2 sztuki
mąka 2 szklanki
kwaśna śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny czekoladowe z konfiturą wiśniową

Masło i czekoladę roztopić. Dokładnie wymieszać. Dodać sól, cukier i jajka. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do mokrych składników, wymieszać.

Do foremek na muffiny nałożyć po łyżce ciasta i łyżeczce konfitury, którą następnie przykryć pozostałym ciastem. Piec ok. 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 01.02.2015 08:11
Przepyszne muffinki! :)
gosia561 01.02.2015 01:56
zawsze dobre zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak