Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny bananowo-jogurtowe
Witam ! To jest mój pierwszy sprawdzony przepis, mam nadzieje, że !am posmakuje :)
1. Zaczynamy od przesiania wszystkich suchych składników do miski. Pamiętajcie, aby dobrze przesiewać mąkę, najlepiej od razu z proszkiem do pieczenia po czym wszystkie składniki musimy dokładnie wymieszać.
2. Do drugiej miski przelewamy wszystkie składniki mokre (także rozgniecione widelcem lub blenderem banany). Tym razem też porządnie mieszamy.
3. Zawartość drugiej miski przelewamy ostrożnie do pierwszej, dokładnie mieszamy aż nie będzie widać " surowej " mąki czyli mąki w proszku, oraz żółtka.
4. Gdy ciasto jest gotowe nakładamy ostrożnie łyżeczką do foremek na muffinki (4/5).
5. Pieczemy w temperaturze 180 stopniach przez 25-30 minut.
Smacznego!