Muffinki z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 g
  • cukier

    150 g
  • jajko

    1
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • zapach śmietankowy

    1
  • mleko

    225 ml
  • masło

    50 g
  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
  • czekolada biała

    1/2-1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie 1- mąka, proszek do pieczenia - przesiać przez sitko i dodać cukier;

Naczynie 2 - jajko roztrzepać z mlekiem, dodać zapach śmietankowy

Masło rozpuścić i wystudzić.

Połączyć ze sobą zawartość obydwu misek (mokre do suchego). Wymieszać. Dodać roztopione masło. Zmiksować.
Dodać pokrojone w kawałeczki czekolady; ponownie masę wymieszać.

Do formy muffinkowej włożyć papilotki, nakładać ciasto do 3/4 wysokości.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy 20 minut aż muffinki będą rumiane.
Po upieczeniu dekorujemy polewą czekoladową i słupkami migdałów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 09.10.2013 11:52
ale pyszności :)
Magula 09.10.2013 11:21
świetne muffinki
everay 09.10.2013 11:07
uwielbiam muffinki
matesko 09.10.2013 11:00
smaczne babeczki
Aida 09.10.2013 10:36
są przesłodkie ;)
Pietruszka 09.10.2013 10:33
z pewnością są przepyszne
2milutka 09.10.2013 09:56
Apetycznie wyglądaja;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat