Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z czarną porzeczką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 0,5 szkl.
mleko 1 szkl.
jaja 2 szt.
olej 0,5 szkl.
jogurt naturalny 0,5 szkl
mąka 2 szkl.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z czarną porzeczką

Kroki postępowania

1
Porzeczki umyć, osuszyć i wyskubać z nich ogonki. W jednej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej misce mieszamy składniki mokre - olej, jajka, jogurt naturalny, mleko, olej. Następnie połączyć składniki suche i mokre i wymieszać byle jak.
Krok 1 - Muffinki z czarną porzeczką foto
2
Foremki napełniać dwoma łyżkami masy muffinkowej.
Krok 2 - Muffinki z czarną porzeczką foto
3
Na wierzchu każdej muffinki położyć kilka czarnych porzeczek (tyle ile kto lubi).
Krok 3 - Muffinki z czarną porzeczką foto
4
Piec ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 C.
Krok 4 - Muffinki z czarną porzeczką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 21.11.2013 09:01
muszą być pyszne :)
sanielcia 20.11.2013 23:33
świetny przepis na muffinki
norweska20 20.11.2013 21:47
pięknie się prezentują
V_kuchareczka 20.11.2013 20:42
jakie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak