Muffinki z bananowo- czekoladową wkładką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło lub margaryna

    50 g
  • mąka

    200 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    100 g
  • mleko kokosowe

    50 ml
  • mleko

    100 ml
  • jogurt naturalny

    100 g
  • jajko

    1 sztuka
  • banan

    12 plasterków
  • gorzka czekolada

    12 kostek
  • orzechy laskowe

    100 g
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Muffinki z bananowo- czekoladową wkładką foto
Mąkę mieszamy z mielonymi orzechami, sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i cukrem.
Krok 2 - Muffinki z bananowo- czekoladową wkładką foto
W drugiej misce mieszamy roztopione, ostudzone masło z mleczkiem kokosowym, mlekiem, i jogurtem naturalnym oraz roztrzepane jajko.
Krok 3 - Muffinki z bananowo- czekoladową wkładką foto
Wlewamy mokre składniki do suchych całość razem mieszamy, ale niezbyt dokładnie, powinny pozostać grudki.
Krok 4 - Muffinki z bananowo- czekoladową wkładką foto
Każde wgłębienie w formie do pieczenia muffinek wypełniamy papierowymi papilotkami, a każdą papilotkę napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej wciskamy plasterek banana i cząstkę czekolady do połowy wysokości.
Krok 5 - Muffinki z bananowo- czekoladową wkładką foto
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.
Krok 6 - Muffinki z bananowo- czekoladową wkładką foto
Przepis na 12 babeczek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 02.12.2012 20:13
wyglądają jak uśmiechnięte ciacha, które proszą o to aby je zjeść :)
polly66 06.11.2012 23:11
jak uśmiechy ;)
Misiakova 13.04.2012 09:05
fajne
Agnieszka_B 24.11.2011 11:33
Prezentują się przepysznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat