Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki potrójnie czekoladowe
Muffiny potrójnie czekoladowe to przepis dla wszystkich fanów słodkości. Ten przepis zostanie z Wami na dłużej i chętnie będziecie do niego wracać.
Muffiny potrójnie czekoladowe idealna na podwieczorek i deser.
W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier. W drugim naczyniu składniki mokre: roztrzepane jajka, śmietanę ( można zastąpić jogurtem naturalnym lub maślanką ), masło. Połączyć zawartość naczyń, wymieszać do połączenia się składników ( nie mieszać zbyt długo, mogą pozostać grudki ). Dodać czekoladę, wymieszać.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka.
Smacznego :)