Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki na słono

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
mleko szklanka
margaryna 8 dkg
jajko 2 szt
tymianek
ser żółty 8 dkg
szynka konserwowa 8 dkg
cebula 0.5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki na słono

Cebulę podsmażamy na tłuszczu po czym dokładnie odcedzamy. Ser i szynkę kroimy w drobną kostkę. Margarynę rozpuszczamy wlewamy do niej mleko,wbijamy jaja i przelewamy do miski z mąką i proszkiem do pieczenia. Solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy dokładnie. Ciasto nakładamy do połowy każdej foremki na muffinki. Pieczemy około pół godziny w 180 stopniach. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 07.05.2013 21:32
bardzo fajne również na kolację!
adelajda 28.04.2013 10:26
ja muffin ogólnie nie lubię ale wytrawne chętnie spróbuję
Kasia35 27.04.2013 16:46
ciekawy przepis - pewna odmiana od muffinek na słodko
nogawkuchni 27.04.2013 13:50
Super propozycja na muffiny w wersji wytrawnej,z pewnością pyszne,wyglądają smakowicie,zapewne także są sycące,treściwe,można je potraktować jako posiłek na kolację lub śniadanie,bardzo ciekawy przepis.
idealme 27.04.2013 11:46
świetne muffinki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak