Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki kakowo-waniliowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 30 dag
margaryna 15 dag
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczka
cukier 11 dag
jaja 2 sztuki
mleko 200 ml
sól szczypta
kakao 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie

do posypania

cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki kakowo-waniliowe

Kroki postępowania

1
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka mieszamy z mlekiem. Margarynę rozpuszczamy z cukrem i cukrem wanilinowym - mieszamy.
Krok 1 - Muffinki kakowo-waniliowe foto
2
Łączymy ze sobą wszystkie składniki - suche i mokre. Dzielimy na dwie części.
Krok 2 - Muffinki kakowo-waniliowe foto
3
Do jednej części wsypujemy kakao i mieszamy.
Krok 3 - Muffinki kakowo-waniliowe foto
4
Foremki na muffinki napełniamy do połowy ciastem jasnym, na wierzch dajemy ciasto ciemne.
Krok 4 - Muffinki kakowo-waniliowe foto
5
Muffinki pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce, wierzch posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Muffinki kakowo-waniliowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.09.2014 07:53
bardzo apetyczne
Sroczka 07.09.2014 18:02
Zjadłabym taką muffinkę.
Kasia35 07.09.2014 15:46
chętnie bym się taką poczęstowała :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak