Muffinki jaglano czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Muffiny

  • mąka jaglana

    100 gram
  • czekolada gorzka

    100 gram
  • cukier

    1/3 szklanka
  • cukier wanilinowy

    16 gram
  • olej

    90 gram
  • kakao

    1 łyżka
  • jajka

    2 sztuki
  • konfitura wiśniowa

    100 gram

Krem

  • twaróg zmielony

    30 dag
  • nutella

    3 łyżki

Dodatkowo

  • cukierki czekoladowe

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę jaglaną wymieszać z cukrami. W małym garnuszku podgrzać olej z czekoladą do momentu, aż czekolada się rozpuści, lekko przestudzić, wbić jajka i dodać kakao, dokładnie wymieszać. Wymieszać suche składniki z mokrymi, do powstania gładkiej konsystencji.

Papilotki (12) napełnić masą, masa właściwie nie rośnie, więc można napełnić do końca. Piec około 40 minut w temp. 175 stopni. Wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce.

Składniki na krem ubić na gładką puszystą masę. Na każdą muffinkę nakładać porcję kremu i posypać cukierkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 02.03.2016 22:04
jestem w niebie :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat