Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
gruszki
2 szt -
jabłka
2 szt -
cynamon
2 płaskie łyżeczk -
jajko
1 szt -
mąka
2 szkl -
masło
2 łyżki -
cukier
0,5 szkl -
cukier wanilowy
2 łyżki -
proszek do pieczenia
2 płaskie łyżeczki -
polewa czekoladowa
-
wiórki kokosowe
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Muffinki jabłkowo- gruszkowe z cynamonem i wiórkami kokosowymi
Ciasto przełożyć do papierowych papilotek i ułożyć na blaszce do muf-finek. Piec 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni. Jak już się upieką i ostygną lekko polewam masą czekoladową i ozdabiam pozostałymi wiórkami i owocami. Smacznego:)
Komentarze (9)