Muffinki jabłkowo- gruszkowe z cynamonem i wiórkami kokosowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2 szt
  • jabłka

    2 szt
  • cynamon

    2 płaskie łyżeczk
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    2 szkl
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    0,5 szkl
  • cukier wanilowy

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 płaskie łyżeczki
  • polewa czekoladowa

  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski daję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier waniliowy, jajko i roztopione masło, oraz zmiksowane gruszki z jabłkami. Dokładnie wszystko mieszam i dodaję na koniec cynamon i 1 łyżkę wiórków kokosowych - wszystko należy ponownie wymieszać.
Ciasto przełożyć do papierowych papilotek i ułożyć na blaszce do muf-finek. Piec 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni. Jak już się upieką i ostygną lekko polewam masą czekoladową i ozdabiam pozostałymi wiórkami i owocami. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 14.10.2013 17:46
Na pewno są bardzo smaczne
margaret 05.10.2013 10:53
fajne te muffinki
Róża1 04.10.2013 00:23
przepyszne :-)
Adamorek 03.10.2013 13:29
apetyczne muffinki
SylwiaMagdaSabin 03.10.2013 13:18
pyszne muffiny
bietka 03.10.2013 13:09
bardzo lubię muffinki, a te muszą być pyszne :)
babeczka007 03.10.2013 12:03
pyszności:)
nogawkuchni 03.10.2013 11:52
Zdecydowanie coś dla mnie,moje smaki,pyszne połączenie składników i smakowite wypieki.
Marta1986 03.10.2013 11:50
pyszności mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat