Muffinki dyniowe nadziewane kaszą manną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 szkl
  • kasza manna

    4 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • mleko

    1/2 szkl
  • olej

    1/2 szkl
  • jajko

    1 szkl
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • puree

    1 z dyni
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować, dodać kasze mannę i cukier. Gotować mieszając aż zgęstnieje. Ostudzić.
W jednym naczyniu zmieszać pozostałe suche składniki. W drugim wymieszać dokładnie mokre. Wszytsko razem połączyć. Natłuszczone foremki do muffinek napełnić ciastem do 1/3 wysokości. Nałozyć na środek po łyżce kaszy manny i przykryć warstwą ciasta dyniowego.
Piec ok 20 min w 180st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 27.09.2016 08:59
Cudowny pomysł:)
Róża1 29.11.2013 23:22
gratuluję pomysłu !!! pyszności:-)i najwyższej noty.
paulina2157 11.11.2013 21:07
podoba mi się to nadzienie z kaszy manny
Marta1986 11.11.2013 19:25
pyszne muffinki
idealme 11.11.2013 19:23
pyszności! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat