Muffinki daktylowe z mango

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • cukier

    1/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    70 gram
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • mango

    1/2 szt
  • daktyle suszone

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużej misce wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
Masło rozpuścić (trzymać na ogniu tylko do momentu, aż stanie się płynne). Wlać je do drugiej miski. Dodać jajko i mleko. Wymieszać trzepaczką.
Mango obrać, pokroić w kostkę. Daktyle pokroić na kawałki.
Wlać składniki mokre do suchych, dodać owoce i krótko wymieszać, tylko do momentu połączenia się składników.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać łyżką ciasto. Piec przez około 17 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do tempteratury 180 stopni.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 25.05.2018 14:14
super połączenie! Pycha:)
bietka 16.05.2018 16:10
Porywam jedną :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat