Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki choinki
Babeczki choinki to świetny pomysł na deser dla najmłodszych, który będzie także cieszył oko. Jak ozdobić babeczki choinki, aby pięknie się prezentowały?
- wykorzystaj zielony barwnik do masy i tak jak w opisie dekoruj nią każdą babeczką;
- wykorzystaj posypek kolorowych, w kształcie gwiazdek lub przypominających choinek;
- wierzch masy możesz udekorować mini cukierkami w różnych kolorach - ale to będzie pięknie wyglądać :)
Lubicie babeczki choinki? Dajcie znać w komentarzach!
1. Wszystkie składniki na babeczki zmiksować na gładka masę.
Wyłożyć do foremek (ok. 12 szt.) i piec ok 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.
2. Zmiksować miękkie masło z cukrem pudrem i aromatem na puch na najwyższych obrotach.
Dodać mleko i barwnik, wymieszać na małych obrotach. Wstawić do lodówki na ok. godzinę.
3. Ostudzone babeczki dekorować nakładając szprycą (z końcówką duża gwiazdka) masę na kształt choinek.
Posypać gwiazdkami.