MUFFINKI BANANOWE Z GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1/4 łyżeczki
  • jajko

    1
  • olej roślinny

    50 ml
  • rodzynki

    25 g
  • cukier trzcinowy

    65 g
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połączyć ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon oraz gałkę muszkatołową. W drugiej misce zmiksować na miazgę obrane banany. Dodać do nich następnie jajko, cukier oraz olej - zmiksować. Do bananowej masy dodawać stopniowo suche składniki, łącząc wszystko ze sobą. Na koniec wmieszać do masy rodzynki. Foremki na muffinki wypełnić bananową masą do 2/3 wysokości. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Z podanej porcji składników wychodzi 10 sztuk muffinek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat