Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożony jogurt grecki z jagodami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 500 ml
miód malinowy 1 duża łyżka
jagody 0,5 litra
cukier waniliowy 1 łyżeczka domowego

Porada

pozostawionymi jagodami posypać deser

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożony jogurt grecki z jagodami

Jogurt grecki zmiksować z cukrem waniliowym i miodem do połączenia składników.opłukane jagody(garść można zostawić do podania) wmieszać w jogurt i wstawić do zamrażalnika w zamykanym pojemniku. jogurt przemieszać co 10-15 minut(jagody zabarwią jogurt) . podawać jak jogurt będzie zamrożony ale wciąż na tyle płynny że będzie można go mieszać(u mnie niecała godzina) podawać w pucharkach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 22.07.2015 16:52
FAJNY POMYSŁ.
MarcinGotuje.pl 22.07.2015 15:38
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak