Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mrożone awokado z jogurtem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 2 szt.
jogurt grecki 150 ml
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 1 cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: mrożone awokado z jogurtem

Awokado przekroić i wyciągnąć pestkę, miąższ wydrążyć łyżką do rozdrabniacza. To samo zrobić z drugim awokado. Dodać jogurt, cukier (albo lepiej ksylitol) i sok z jednej cytryny, dokładnie zmiksować na gładko. Można to zrobić też ręcznym blenderm.
Masę zamrozić, jeść mrożone jak lody, można serwować w połówkach skórek od awokado.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 14.09.2014 13:07
Smacznie jak zawsze,a i u mnie dzisiaj było podobnie podane awokado na śniadanie,ale z jajkiem i cebulką :-)
EmciaPichci 13.09.2014 10:15
mniam, po prostu deser idealny :)
Futka 13.09.2014 07:44
Przepyszne! :)
anemon 12.09.2014 21:57
Przepiękny kolor ma Twój deser.
Christopher 12.09.2014 21:08
Jak zwykle pięknie i smacznie.
Ania84 12.09.2014 20:24
zaskakujące połączenie! pyszne!
caralajna 12.09.2014 20:22
@Maria 70, ale mi miło, dzięki :)
Maria 70 12.09.2014 19:56
Twoje dania zawsze mnie zachwycają. Pyszny deser.
pestka 12.09.2014 19:22
bardzo smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak