Przepis i sposób przygotowania na: Moje smaki - Kurczak palce lizać
Kroki postępowania
W tak przygotowanego kurczaka wklepać masło roztarte z przyprawami,również w środku i tam gdzie się da nawet pod skórką; Na samym końcu obłożyć go kilkoma plastrami limonki;
ps. kurczaka można również piec bez rękawa, wtedy należy zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i raz na jakiś czas polewaćgo sokiem który wytworzył się poczas pieczenia;
Komentarz do konkursu "Moje smaki":
Uwielbiam dobrze doprawione potrawy, bez względu czy są one nasze rodzime czy też przywędrowały z zagranicy. Najważniejszy jest smak, który zauroczy moje podniebienie, nie boję się eksperymentować i z niecierpliwością czekam na efekty takich eksperymentów, jednym z nich jest wyżej pokazany kurczak,sama skomponowałam jego smak używając przypraw, które najbardziej lubię, do tego dodałam świeży tymianek i limonkę, które świetnie przełamały ostrość przypraw, zamieniając go w coś co można nazwać tylko "kurczak palce lizać";Proste w przygotowaniu danie w unikalnym wydaniu, czyli to co lubię w kuchni - prostota i smak!
Podsumowując moje smaki tworzę każdego dnia, mogą być tradycyjne, eksperymentalne, nowoczesne,proste, ale nie"nudne"; muszą mieć w sobie to coś, co sprawi,że na długo zostaną w pamięci,a chwila posiłku zmieni się w przyjemność dla całej rodziny;