Moje kopytka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

  • mąka pszenna

  • mąka ziemniaczana

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrac, ugotować, wystudzić i przekręcić przez maszynkę lub przepuścić przez praskę.
Na stolnicę wyłożyć ziemniaki i dodawać mąkę pszenną i trochę ziemniaczanej do momentu aż ciasto będzie odpowiednio gęste aby uformować długie kluchy. Formujemy dlugie kluchy i rozcinamy na małe kawałeczki. W garnku nastawiamy wodę, solimy i dodajemy trochę oleju. Gdy się będzie gotowała wrzucamy nasze kopytka i jak wypłynął na wierzch to gotujemy jeszcze 2-5 minut i wyjmujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 10.03.2014 21:32
Pyszna klasyka.
ben-ka 30.01.2014 08:30
Kopytka,to i ja bardzo lubię.
Malinka 29.01.2014 10:10
Po prostu pyszne!
Marlenka.S 23.01.2014 17:12
bardzo lubię kopytka, pyszności
mela25 03.01.2014 09:54
fajne kopytka
alaaa 20.07.2013 18:18
wspomnienia z szkolnej stołówki,też robię
Halina14 02.07.2013 08:24
zawsze dobre kopytka
Ewelina38 13.04.2013 10:37
uwielbiam kopytka :)
Łukasz15 10.03.2013 09:50
Domowe kopytka są najlepsze!
wlicka 22.02.2013 21:46
pyszne...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat