Moje kokosanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 szklanka
  • cukier

    1,5 szklanki
  • mąka krupczatka

    1 pełna łyżka
  • budyń kokosowy

    1 płaska łyżka
  • sól

    szczypta
  • wiórki kokosowe

    40 dkg
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka płaska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schłodzone białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie wsypać cukier i ubijać aż do rozpuszczenia się cukru i uzyskania sztywnej piany.Makę wymieszać z budyniem , proszkiem do pieczenia i kokosem , wszystko to wsypać do piany i na najmniejszych obrotach miksera wymieszać niezbyt długo ale dokładnie.Nakładać do worka cukierniczego , wyciskać małe kupki na papier wyłożony na blachę.Piec w piekarniku o temp. 160*C do leciutkiego zrumienienia się ok. 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 28.06.2014 07:58
czasem takie robię .
Jodaj 07.06.2014 11:34
super te kokosanki :)
Motorek 25.05.2014 20:16
bardzo smaczne
Kejti 24.05.2014 00:26
Pycha takie ciacha :-)
Grażyna13 15.05.2014 20:34
Piękne i pyszne :)
Katarzyna/kate1980 28.10.2013 19:28
jak fajnie wyglądają
kuklik 23.10.2013 15:18
przepyszne ciacha
barbara11561 11.10.2013 08:36
pyszności,moje wnuki bardzo je lubią:)dosyć często je robię:)
Łukasz15 10.10.2013 12:47
Bardzo smaczne
ben-ka 09.10.2013 15:15
pyszne! bardzo je lubię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat