Moje karbowane fryteczki na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    7-8 szt
  • sól

  • olej do smażenia

  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemnaiki obieramy, myjemy i osuszamy. Kroimy w plastry, następnie kroimy frytki specjalnym nożem. Wrzucamy na rozgrzany olej.Smażymy aż zrumienią się na złoty kolor. Wyjmujemy, osączamy. Posypujemy solą i przyprawą do ziemniaków i frytek.Podajemy z ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (49)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 19.12.2013 20:03
my też lubimy takie domowe
caralajna 29.01.2013 08:39
uwielbiam frytki
wiola333 10.08.2012 10:11
mniam
MagdaXXX 28.04.2012 15:02
bardzo lubię frytki
bursztynek 03.04.2012 23:51
nie mam tego noża, ale fryteczki uwielbiam :)
Angelika10 05.03.2012 22:06
Mniam mniam...
senninha 11.02.2012 16:24
wyglądają na baaaardzo chrupiące :) super!
romanrafal 14.01.2012 18:26
pycha
olkaaa 14.01.2012 15:31
uwielbiam
Kuchareczka2 22.12.2011 12:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat