Moja jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • boczek

    20 dag
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy do kubka i troszkę solimy. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Do podsmażonego boczku dodajemy jajka i mieszamy. Do usmażonych jajek dodajemy łyżeczkę papryki mielonej i dokładnie mieszamy. Do ozdoby można posypać podaną jajecznicę na talerzu posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 03.06.2013 10:48
smaczne śniadanie
Magula 01.08.2012 20:49
uwielbiam jajeczncie
mic 03.03.2012 19:24
lubie zjeść na śniadanie
romanrafal 24.02.2012 12:56
smaczna
luki1984 22.01.2012 14:52
też taką robię
Ada-Gaba 09.01.2012 11:49
pyszniutka
Dorian 08.01.2012 11:21
moje ulubione sniadanko
Tatli 02.01.2012 11:22
uwielbiam, ale niesttety jeść nie mogę .
Mati13 30.12.2011 12:34
dawno nie jadłem, mam teraz ochote na taka
Wacław 14.12.2011 09:55
b.smaczna !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat