Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka tortowa
2 szklanki -
masło
120 gram -
kakao
0,75 szklanki -
drobny cukier
1,5 szklanki -
maśkanka
2/3 szklanki -
czekolada deserowa
1,5 tabliczki -
płatki migdałowe
30 gram -
Soda oczyszczona Prymat
0,5 łyżeczki -
sól
0,5 łyżeczki
Sposób przygotowania
Nakładamy je łyżką na blachę wysmarowaną masłem, około pół łyżki na porcję, pozostawiamy spore odstępy między ciastkami. Ponieważ się trochę "rozleją". Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 10 - 12 minut. Studzimy na kratce:) Najlepiej pozostawić je chwile na blaszce aż, trochę stwardnieją - bo po wyciągnięciu z piekarnika będą dosyć miękkie.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się