Młoda kapusta z kaszą owsianą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka , młoda
  • pomidory

    2 sztuki , mięsiste
  • cebule

    2 sztuki
  • kiełbasa zwyczajna

    1 pętko
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka , posiekanego
  • koperek

    1/2 pęczka , posiekanego
  • wywar mięsny

    1 l lub rosół
  • kasza

    200 g , owsiana
  • włoszczyzna suszona

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kiełbasę pokroić w kostkę , cebulę obrać posiekać drobno. W garnku rozgrzać masło , przesmażyć składniki.
2.Kapustę poszatkować , pomidory pokroić w kostkę dodać go garnka wraz z koprem,natką pietruszki i suszoną włoszczyzną. Dusić do zwiędnięcia kapusty co jakiś czas mieszając.
3.Do garnka wlać bulion oraz wsypać kaszę. Dusić do momentu zmięknięcia kaszy. W między czasie doprawić solą i pieprzem.
SzczyptaChili
Danie podawać na ciepło samo lub ze świeżym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 29.12.2015 15:36
Dziękuję , najlepsza ze świeżym pieczywem :)
Grazyna0211 28.12.2015 18:24
ciekawy pomysł
Anna169Hosz 28.12.2015 17:52
Ciekawe danie.
2milutka 28.12.2015 16:12
To musi być pyszne!
Jadwiga/Jaga85 28.12.2015 16:11
Pyszna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat