Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
1 główka , młoda -
pomidory
2 sztuki , mięsiste -
cebule
2 sztuki -
kiełbasa zwyczajna
1 pętko -
natka pietruszki
1/2 pęczka , posiekanego -
koperek
1/2 pęczka , posiekanego -
wywar mięsny
1 l lub rosół -
kasza
200 g , owsiana -
włoszczyzna suszona
1 łyżka -
sól i pieprz
-
masło
2 łyżki
Sposób przygotowania
2.Kapustę poszatkować , pomidory pokroić w kostkę dodać go garnka wraz z koprem,natką pietruszki i suszoną włoszczyzną. Dusić do zwiędnięcia kapusty co jakiś czas mieszając.
3.Do garnka wlać bulion oraz wsypać kaszę. Dusić do momentu zmięknięcia kaszy. W między czasie doprawić solą i pieprzem.
Danie podawać na ciepło samo lub ze świeżym pieczywem.![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się