Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczny krem migdałowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki migdałowe 1/2 szklanki
masło 100 gram
cukier waniliowy 16 gram
mleko 1/3 szklanki
miód 2 czubate łyżki
mleko w proszku 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczny krem migdałowy

Kroki postępowania

1
Płatki migdałowe wsypać do miski blendera i mocno zmiksować.
Krok 1 - Mleczny krem migdałowy foto
2
Do masła dodać cukier waniliowy. Masło z cukrem rozpuścić.
Krok 2 - Mleczny krem migdałowy foto
3
Ciepłe masło wlać do zmielonych płatków migdałowych i utrzeć.
Krok 3 - Mleczny krem migdałowy foto
4
Wlać mleko i powoli mieszać. Dodać miód i dokładnie rozmieszać.
Krok 4 - Mleczny krem migdałowy foto
5
Powoli dosypywać mleko w proszku.
Krok 5 - Mleczny krem migdałowy foto
6
Dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Mleczny krem migdałowy foto
7
Gotowy krem przelać do słoiczków i schłodzić lodówce. Jak krem zastygnie, można nim smarować np. wafle, ciastka, itp.
Krok 7 - Mleczny krem migdałowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.02.2014 13:13
wspaniały krem :)
Anna169Hosz 23.12.2012 00:04
Podoba mi się ten przepis- musi być pyszny taki krem.
Katarzyna/kate1980 27.11.2012 21:55
świetny
adelajda 27.11.2012 16:00
na pewno będzie mi smakował !!!!
gottrina 26.11.2012 16:35
wyglada świetnie, ciekawa jestem smaku
Lemon 26.11.2012 16:16
pycha
eMMe 26.11.2012 15:34
super
babajaga1969 26.11.2012 15:07
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak