Mleczko jajeczne.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    60 ml
  • jajko

    3 szt
  • szczypta soli, pieprzu białego

  • masło do wysmarowania naczynia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleczko jajeczne wytrawne, nie słodkie, bardzo delikatne, puszyste może stanowić wyborną zakąskę koktajlową.

Mleko zmiksować z jajkami i przyprawami.
Małą foremkę, najlepiej prostokątną wysmarować masłem i wlać do niej masę jajeczną.
Piec w łaźni wodnej w temp.200stop.C około 25-30 min. Mleczko musi być ścięte.
Po ostudzeniu, foremkę zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie i wyjąć mleczko, odwracając foremkę dnem do góry.
Pokroić na małe kawałki, podawać na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nutellla 04.10.2013 13:43
ciekawe :)
oilliwka 04.10.2013 11:40
Nie znałam tego, muszę spróbować!
SylwiaMagdaSabin 04.10.2013 10:48
robię podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat