Mleczko jajeczne.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    60 ml
  • jajka

    3 szt
  • szczypta soli, pieprzu białego

  • masło do wysmarowania naczynia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleczko jajeczne wytrawne, nie słodkie, bardzo delikatne, puszyste może stanowić wyborną zakąskę koktajlową.

Mleko zmiksować z jajkami i przyprawami.
Małą foremkę, najlepiej prostokątną wysmarować masłem i wlać do niej masę jajeczną.
Piec w łaźni wodnej w temp.200stop.C około 25-30 min. Mleczko musi być ścięte.
Po ostudzeniu, foremkę zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie i wyjąć mleczko, odwracając foremkę dnem do góry.
Pokroić na małe kawałki, podawać na liściach sałaty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nutellla 04.10.2013 13:43
ciekawe :)
oilliwka 04.10.2013 11:40
Nie znałam tego, muszę spróbować!
SylwiaMagdaSabin 04.10.2013 10:48
robię podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat