Mizeria po małopolsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    1/2 kg/ gruntowe
  • cebula biała

    1 szt.
  • twaróg

    15 dag
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • koperek

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ogórki obrać, poszatkować i posolić. Następnie zlać sok, dodać pokrojoną cebule i pokruszony ser. Doprawić do smaku, wymieszać ze śmietaną, posypać koperkiem i podawać z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 27.06.2015 14:33
Fajnie, ze z twarogiem.
jagoda5913 27.06.2015 12:22
Pomysł taki inny,bo z cebulą.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat