Mizeria na słodko

Mizeria na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    4 szt
  • śmietana

    1 szklanka
  • miód płynny

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mizeria na słodko

Ogórki pokroić w plastry, posolić, przykryć miską. Odstawić na 25 minut w chodne miejsce, rodzynki zalać wrzątkiem, osuszyć. Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny i z miodem, ubić, lekko spienić. Potem ogórki wyłożyć do miski, polać sosem i posypać rodzynkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ewa111 19.06.2010 21:51
Ale słociutka ta mizeria

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat