Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    3 szt
  • sól do smaku

    szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
  • cebula

    1 szt
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • bulion

    300 ml
  • masło do smażenia

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym foto
Mintaja rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody. Solimy i pieprzymy.
Krok 2 - Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym foto
Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Na drugiej patelni podsmażamy na maśle naszego mintaja.
Krok 3 - Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym foto
Cebulkę podlewamy bulionem. Chwilkę gotujemy. Dodajemy czosnek i blendujemy całość.
Krok 4 - Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym foto
Dodajemy mintaja, posiekany koperek i chwilke gotujemy - uważając żeby nie rozgotowała się nam ryba
Krok 5 - Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym foto
Dodajemy przyprawę do ryb, solimy i pieprzymy. Dodajemy śmietanę pomieszaną z mąką. Chwilke gotujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 23.01.2016 00:36
fajna rybka
kuchcik89 22.01.2016 23:49
zdrowa rybka i pyszny sosik :)
misia53 22.01.2016 21:55
Fajny sosik i rybka z pewnością też smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat