Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miska z botwinką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1/2 pęk
cykoria 1 szt
marchew 1
sałata lodowa
tuńczyk w sosie własnym 1/2 op
jogurt naturalny
oliwa
przyprawy do sałatek
seler naciowy 1 lodyga

Przepis i sposób przygotowania na: Miska z botwinką

Sałatę myjemy, kroimy drobno. Selera myjemy, kroimy w cienkie plasterki. Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce. Warzywa mieszamy ze sobą i przekładamy na talerz.

Cykorie myjemy, kroimy w kawałki. Listki botwinki myjemy, rwiemy na kawałki, dodajemy do sałatki.

Tuńczyka odsączamy z zalewy, dokładamy do sałatki. Składniki sosu mieszamy i polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.05.2016 17:54
smaczne i zdrowe
Agnieszka-87-25 24.05.2016 14:38
smaczne to
Aleksandra/Olcia 24.05.2016 13:29
apetycznie mniam
2milutka 24.05.2016 13:24
Fajne danie
Maridka19 24.05.2016 11:51
Pysznie i zdrowo :)
jagoda5913 24.05.2016 10:26
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak