Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

misiowy ryż z sosem jagodowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
jagody 1 szkl
jogurt naturalny 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: misiowy ryż z sosem jagodowym

Ryż gotujemy na miękko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jagody gotujemy na wolnym ogniu z drobiną cukru. Ugotowany ryż wkładamy do filiżanki, odwracamy do góry dnem i wybijamy formę na talerzyk. Ugotowany sos jagodowy nakładamy na talerz - ryż będzie nosem a jagody oczami i buzią. Na nosek nakładamy jogurt naturalny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 13.08.2016 01:21
Smakowity pomysł!
benka 30.07.2016 17:51
I każde dziecko się skusi (i nie tylko dziecko )
Futka 30.07.2016 12:27
Przepyszny :D
bertpvd 30.07.2016 12:10
kreatywny deser :)
Mniam 30.07.2016 08:51
Fajny deserek :)
mirosława4 30.07.2016 07:28
prosty i smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak