Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z waniliowym serkiem.
Kroki postępowania
Tak przygotowane ciasto dzielimy na 5 równych części.
mąka tortowa |
2 i pół szklanki
|
cukier |
pół szklanki
|
miód prawdziwy |
4 łyżki
|
mleko |
4 łyżki
|
olej |
1 łyżka
|
jajko |
1 sztuka
|
masło lub margaryna |
10 dag
|
Soda oczyszczona Prymat |
1 łyżeczka
|
serek waniliowy |
1 kg
|
cukier |
półtorej szklanki
|
masło lub margaryna |
25 dag
|
jajko |
2 sztuki
|
mleko |
5 łyżek
|
mąka ziemniaczana |
2 łyżki
|
czekolada mleczna |
10 dag
|
mąka pszenna |
do posypania stolnicy
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: