Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodowe uda kurczaka z piekarnika...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód wielokwiatowy 1/2 szklanki
olej rzepakowy 1/2 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżeczki
udka kurczaka całe 4 duże
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: miodowe uda kurczaka z piekarnika...

wszystkie składniki oprócz wody dokładnie wymieszać i natrzeć dokładnie uda kurczaka, schować do lodówki na całą noc

uda z marynatą przełożyć na blaszkę do pieczenia

piec w 200 C bez przykrycia, grzanie góra/dół 40 minut, pod koniec pieczenia uda obrócić, polać wodą i na termoobiegu w 160 C z 20 minut jeszcze piec

uda są miękkie, aromatyczne i można je podać z czym się lubi na ciepło lub na zimno.................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.03.2016 07:54
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak