Miodowe krówki ciągutki

Miodowe krówki ciągutki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • miód

    6 czubatych łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Miodowe krówki ciągutki

Kroki postępowania

Krok 1 - Miodowe krówki ciągutki foto
Mleko przelać do dużego garnka. Dodać do niego cukier, masło i miód. Wszystko zagotować.
Krok 2 - Miodowe krówki ciągutki foto
Gotować tak długo, aż mleko zgęstnieje i będzie miało brązowy kolor. Mieszać prawie cały czas, żeby się nie przypaliło.
Krok 3 - Miodowe krówki ciągutki foto
Masę przelać do wysmarowanej lekko olejem formy i zostawić do zastygnięcia na kilka godzin.
Krok 4 - Miodowe krówki ciągutki foto
Krówki kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie i układać na talerzu posypanym cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

smakoszek 22.02.2013 22:08
przepysznie wyglądają
Sroczka 25.10.2012 21:17
Uwielbiam krówki ciągutki.
miszelka 01.04.2012 20:34
z miodem jeszcze nie jadłam, trzeba spróbować :)
Marlena/Kinia 16.12.2011 16:40
moje ulubione:)
sunnymood 21.11.2011 10:12
Ale pyszności:) szkoda, że takie kaloryczne;)
Jarlin 12.10.2011 09:59
super !
Weronika_eM 11.10.2011 23:13
przepyszne
ziutula
ziutula 11.10.2011 22:23
też do zrobienia....
sylwia / sytofala 11.10.2011 21:17
ja muszę koniecznie wypróbować , bo nie znam ich smaku :(
Dorota76 11.10.2011 20:18
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat