Miód żurawinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód prawdziwy

    1 kg
  • woda

    2, 5 l
  • sok żurawinowy

    1 l
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    5 g
  • drożdże

    10 dg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód rozcieńczyć wodą. Zagotować i zebrać powstałą pianę. Wlać do butli lub kadzi. Dodać sok żurawinowy, przyprawy oraz drożdże. Zostawić na 2 dni, by sfermentowało. Wynieść do chłodnego pomieszczenia na ok. 3 tygodnie. Rozlać do butelek i zakorkować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat