MINTAJ Z POMIDORAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    700 g
  • ziemniaki małe

    700 g
  • pomidory

    4 szt
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć,obrać i ugotować w całości około 12 minut.Ostudzić i pokroić na ćwiartki Podsmażyć na patelni na złoty kolor.Pomidory umyć i pokroić na ósemki.Filety z ryby umyć,dokładnie osuszyć,skropić sokiem z cytryny. i doprawic do smaku solą i pieprzem.Kawałki mintaja ułożyć na natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,obłożyć kawałkami pomidorów ,posypać ziołami,skropić olejem.Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 45 minut.Około 15 minut przed końcem dodać ćwiartki ziemniaków.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona45 31.08.2011 20:30
mniam
Ania67 29.07.2011 21:08
zgadzam sie
Krystyna32 26.06.2011 00:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat