Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w złocistej panierce

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej do smażenia
filety z mintaja 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w złocistej panierce

Kroki postępowania

1
Filety odstawiamy na noc, aby odtajały. Rybę myjemy i osuszamy. Jajko wybijamy na talerz, solimy i rozmącamy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Przygotowane płaty ryby zanurzany w jajku i obtaczamy starannie w bułce tartej.
Krok 1 - Mintaj w złocistej panierce foto
2
Kładziemy rybę na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano.
Krok 2 - Mintaj w złocistej panierce foto
3
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Mintaj w złocistej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.09.2013 19:53
bardzo lubię
Róża1 06.08.2013 22:33
pyszna rybka:-)
Aannkaa82 16.07.2013 15:14
Lubie takie rybki :)
adelajda 11.07.2013 15:39
ryby w każdej postaci lubię
Krystyna32 15.06.2013 09:54
pyszna rybka
Pusia 07.03.2013 12:08
smaczna rybka
kate.500 22.01.2013 21:40
pycha
RenataZ-et 22.01.2013 21:13
Pyszna rybka, do tego frytki i surówka i mamy super obiad
olkaaa 20.01.2013 10:50
wygląda kusząco
MAR3STA 19.01.2013 17:52
pyszna rybka
gosia56 17.01.2013 18:26
taka rybka zwsze dobra
Zdzisław 17.01.2013 18:25
pyszna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak