Mintaj w złocistej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

  • sól

  • olej do smażenia

  • filety z mintaja

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mintaj w złocistej panierce foto
Filety odstawiamy na noc, aby odtajały. Rybę myjemy i osuszamy. Jajko wybijamy na talerz, solimy i rozmącamy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Przygotowane płaty ryby zanurzany w jajku i obtaczamy starannie w bułce tartej.
Krok 2 - Mintaj w złocistej panierce foto
Kładziemy rybę na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano.
Krok 3 - Mintaj w złocistej panierce foto
Podajemy z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 28.09.2013 19:53
bardzo lubię
Róża1 06.08.2013 22:33
pyszna rybka:-)
Aannkaa82 16.07.2013 15:14
Lubie takie rybki :)
adelajda 11.07.2013 15:39
ryby w każdej postaci lubię
Krystyna32 15.06.2013 09:54
pyszna rybka
Pusia 07.03.2013 12:08
smaczna rybka
kate.500 22.01.2013 21:40
pycha
RenataZ-et 22.01.2013 21:13
Pyszna rybka, do tego frytki i surówka i mamy super obiad
olkaaa 20.01.2013 10:50
wygląda kusząco
MAR3STA 19.01.2013 17:52
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat