Przepis i sposób przygotowania na: Minigołąbki w liściach ogrórecznika
2.Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na maśle z dodatkiem maggi.
3.Mięso mielone przełożyć do miski i wymieszać je z posiekanym koperkiem ( część odłożyć do dekoracji), parmezanem, cebulą i odrobiną maggi.
4.Liście ogórecznika kłaść wewnętrzną stroną do góry i nakładać na nie po łyżce stołowej farszu. Zawijać jak gołąbki czy dolmades.
5.Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim gołąbki z każdej strony.
6.Zmniejszyć płomień do minimum. Dodać 1,5 szklanki rosołu z kostki bulionowej i dusić pod przykryciem około 45 minut.
7.Pod koniec duszenia do sosu dodać ketchup oraz połowę pozostawionego koperku.
8.Poddusić wszystko około 5 minut.
9.Podawać ze świeżym pieczywem posypane koperkiem.