Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tartaletki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche

mąka 1,5 szkl
cukier 1,4 szkl
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 2 szt
margaryna 1/2 kostki

masa budyniowa

budyń waniliowy 2 szt
mleko 2% 2 szkl

ponadto

galaretka truskawkowa 1 szt
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tartaletki

Ciasto:

Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto.

Cienko rozwałkowujemy, przykładamy foremkę i wycinamy kółko. Ciastem wylepiamy dno i boki foremki na tartaletki, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach.. Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni i pieczemy na złoty kolor.

Masa:

Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu zmniejszając proporcję mleka o połowe. Gorący budyń wykładamy na babeczki.

Glaretkę rozpuszczamy w połowie wody, odstawiamy do wystudzenia.

Na budyniu układamy kawałki truskawek. Na babeczki nakładamy łyżeczką tężejącą galaretkę. Wkładamy do lodówki.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 03.05.2014 13:58
wygląda wspaniale :)
Grazyna0211 03.05.2014 13:21
smaczny deser
Renataj 03.05.2014 11:19
Prezentują się apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak