Mini sataye z kurczaka panierowane w płatkach cynamonowych dla dzieci Marcina Budynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 szt.
  • płatki cynamonowe

    8 łyżek
  • młoda marchew

    4 szt.
  • sól

    według uznania
  • papier do piecznia

    4 arkusze
  • olej

    według uznania
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • jaja

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marcin Budynek poleca:

Umytą marchewkę pokroić w cienkie wstążki. Pierś z kurczaka pokroić wzdłuż na długie paski i przyprawić solą. Przygotować drewniane szpikulce do szaszłyków i nałożyć na nie kurczaka formułując literę „S”. Sataye obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie w rozgniecionych płatkach cynamonowych zmieszanych z bułką tartą. Przygotować arkusz papieru do pieczenia, wyciąć z niego koło wielkości patelni do smażenia. Na patelnię wlać kroplę oleju lub wody i położyć na nią papier. Szaszłyki ułożyć na papierze i smażyć bez dodatku tłuszczu. Mini sataye z kurczaka serwować z cienkimi wstążkami surowej marchewki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 03.07.2015 07:48
fajny pomysł na podanie dania z kurczaka:)
jasiek 08.04.2014 15:00
niezłe takie na patykach
mamusia1 04.04.2014 09:26
bardzo ciekawy pomysł
PaniMISIOWA 06.02.2014 12:31
super! pomysłowe i smaczne!
mirecka12 05.02.2014 13:13
spróbuję zrobić ;-)
Rycerz 01.01.2014 22:31
Na pewno smaczne.
Kasia35 30.07.2013 08:40
ciekawy przepis
marcia7 29.07.2013 17:13
świetne dla dzieciaków
cukiereczek 29.07.2013 17:10
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat