mini pizze z cukinii i dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    30 dag
  • cukinia

  • otręby owsiane

    2 łyżki
  • jajko

  • ser mozarella

    15 dag
  • tymianek

  • oregano

  • sól i pieprz

  • cebula

  • pomidory

    2
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obieramy, czyścimy z pestek, myjemy i ścieramy na tarce do miski na grubych oczkach. Cukinię podobnie, myjemy i ścieramy na tarce. Do startych warzyw dodajemy otręby, jajko, sól, pieprz, ½ łyżeczki suszonego tymianku, 2 łyżki startego sera i mieszamy wszystko.

Pomidory myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę również kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy olej i formujemy z warzyw placki – ja dawałam po 2 solidne łyżki na porcję. Zmniejszamy ogień i smażymy placki około 1-2 minut. Następnie odwracamy placki na drugą stronę i na tą usmażoną część dajemy plasterki pomidorów, na to plasterki cebuli i posypujemy oregano, solą i startym serem. Smażymy pod przykryciem około 2 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 03.11.2015 09:38
na pewno pyszne
2milutka 03.11.2015 08:11
pomysłowe :)
Madzai 02.11.2015 20:58
Pyszne placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat