Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Migdałowo-bananowe muffiny z nadzieniem kajmakowym

5.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
300 g
banan
1 szt
cukier waniliowy
1 op
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
cukier
150 g
płatki migdałowe
50 g
aromat migdałowy
0,5 łyżeczki
maślanka
250 ml
olej
60 ml
jajko
1 szt
masa krówkowa
8 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowo-bananowe muffiny z nadzieniem kajmakowym

W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugim naczyniu wymieszać jajko, maślankę i olej.

Mokre składniki wlać do suchych i wszystko wymieszać łyżką tylko do połączenia składników.

Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami (o ile forma nie jest silikonowa, przy silikonowej można pominąć wykładanie papilotkami) nałożyć 1 łyżkę ciasta, następnie czubate pół łyżeczki masy kajmakowej i przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciasta na muffiny. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Formę wstawiamy do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika i piec przez 20-25 minut. Gdy muffinki lekko przestygną wyciągamy z formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.05.2014 00:20
Fajne muffiny :-)
EmciaPichci 15.05.2013 11:57
to mój ukochany sposób na nadzienie do muffinek ;)
Andrzej8 06.05.2013 21:46
rewelacyjnie wyglądają
Papryczka 06.05.2013 17:03
super muffiny
miki47 06.05.2013 15:19
znakomity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak