Migdałowiec.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały mielone

    20 dag
  • jaja

    10 szt
  • cukier

    12 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • cynamon

    1 łyzeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników ubić biszkopt wsypać mąkę, bułkę, migdały, cynamon i proszek. Upiec w temp.170°C przez 40min. Po przestudzeniu przekroić na trzy części.
Krem:
2 galaretki cytrynowe+3łyżeczki żelatyny
200g cukru pudru
500g twarogu(ja użyłam tłustego)
sok z jednej limonki ub cytryny
2 cukry wanilinowe
800g kremówki
skórka z jednej cytryny
Galaretkę rozpuścić w połowie zalecanej ilości wody i dodać dodatkowo 3 łyżeczki żelatyny.
Twaróg utrzeć z cukrem, c. waniliowym oraz sokiem z limonki i startą skórką z cytryny. Dodać ostudzoną galaretkę.
Ubić kremówkę, jak tylko krem serowy zacznie tężeć delikatnie wymieszać ze śmietaną, wyłożyć na biszkopty. Pozostawić do schłodzenia na ok. 2 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat