Migdałowe placuszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    4 dag
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    4 łyżki
  • płatki migdałowe

    15 dag
  • jajka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i odstawiamy do wyrośnięcia.Płatki migdałowe drobniutko siekamy.Do mąki dodajemy jajka,wyrośnięte drożdże oraz resztę cukru i miksujemy ciasto,odstawiamy do wyrośnięcia.Ciasto mieszamy z migdałami.Smażymy na rozgrzanym oleju placuszki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 19.08.2012 16:03
super
iknkirke 04.01.2012 13:23
fajne
aleksa123 10.11.2011 13:27
ciekawe jak smakują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat