Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleczna czekolada
100 gram -
biała czekolada
50 gram -
mleko słodzone w tubce
1 sztuka -
LIKIER MIĘTOWY
do smaku -
zielony barwnik
do smaku
Sposób przygotowania
Rozprowadzić ją pędzelkiem na formie silikonowej i włożyć do lodówki na 10 minut - czynność tę powtórzyć dwa razy.
Białą czekoladę również rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do niej na oko mleka w tubce, likier bądź aromat ( uważając by masa nie była za rzadka) i zielony barwnik
Tak przygotowaną masę nakładamy do foremek.
Całość zalewamy resztą mlecznej czekolady i odstawiamy na około godzinę do lodówki.
Komentarze (21)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (11)