Miętowe czekoladki

Miętowe czekoladki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleczna czekolada

    100 gram
  • biała czekolada

    50 gram
  • mleko słodzone w tubce

    1 sztuka
  • likier miętowy

    do smaku
  • zielony barwnik

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę mleczną połamać na małe kawałki, przełożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Rozprowadzić ją pędzelkiem na formie silikonowej i włożyć do lodówki na 10 minut - czynność tę powtórzyć dwa razy.
Białą czekoladę również rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do niej na oko mleka w tubce, likier bądź aromat ( uważając by masa nie była za rzadka) i zielony barwnik
Tak przygotowaną masę nakładamy do foremek.
Całość zalewamy resztą mlecznej czekolady i odstawiamy na około godzinę do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 03.08.2014 14:52
rewelacyjne czekoladki
rjustysia 09.11.2013 17:23
Ten kolor jest obłędny!
ajres 12.05.2013 13:36
do książki wpadlo, super
miroslawa 12.05.2013 10:36
kapitalne czekoladki i super fotka ;)
caralajna 11.05.2013 22:54
fajny ten środek, taki lejący i zielony ;)
msmors 11.05.2013 19:14
super, dodaję do ulubionych
Gary Michy 11.05.2013 16:52
Świetnie się prezentują :)
joanna__s 11.05.2013 14:30
Ale zieleń. Rewelacja!!
Ewa104 11.05.2013 14:01
Przyznam,że kolor rewelacyjny ale ja barwników nie używam nigdy. Ale smak miętowych czekoladek doceniam,bo są pyszne.
idealme 11.05.2013 13:53
fajny deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat