mieszana zapiekanka

mieszana zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1,2 kg
  • smalec

    15 dag
  • ryż

    80 dag
  • pomidory

    50 dag
  • jaja

    10 szt.
  • ser żółty

    40 dag
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania mieszana zapiekanka

Smażyć mięso w plasterkach, ryż ugotować. Jajka usmażyć na sadzone. Ułożyć smażone mięso na nie jaja sadzone. Na jaja pokroić pomidory, posypać startym serem i włożyć do piekarnika na chwilę krótką- by ser się roztopił. Jeść z ugotowanym ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

aleksa123 03.01.2012 11:17
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat